Szukaj na tym blogu

Drukuj

17 lutego 2012

Krem brokułowy



Składniki (na 4 porcje):

  • 3 łyżki oleju
  • 3 dymki,drobno posiekane
  • 3 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • opakowanie mrożonych brokułów
  • 1 litr warzywnego bulionu (może być z kostki)
  • 100g serka topionego
  • sól i pieprz
  • szczypta papryki chili
W dużym rondlu rozgrzej olej i podsmaż na nim czosnek i dymki, przez około 2 minuty. Następnie wlej bulion. Dodaj brokuły i pokrojony na kawałki ser. Doprowadź do wrzenia. Przykryj rondel pokrywką i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut, aż brokuły będą ugotowane. Zmiksuj wszystko za pomocą blendera na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z szczyptą chili. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz