Szukaj na tym blogu

Drukuj

22 lutego 2012

Grzanki z tuńczykiem

Pyszny pomysł na szybką i lekką kolację.

Składniki (dla 2 osób):


  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 cebulki dymki w całości, drobno posiekane
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 kromki chleba razowego
  • 50g żółtego sera
  • 2 szczypty papryki chili
  • sól i pieprz
Rozgrzej piekarnik do najwyższej temperatury. Odcedzonego tuńczyka wyłóż do miski. Wymieszaj z posiekaną dymką i majonezem. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Rozsmaruj na chlebie pastę z tuńczyka. Na wierzchu ułóż plasterki sera i posyp szczyptą chili. Piecz 10-15 minut aż ser się roztopi a pieczywom stanie się chrupiące. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz