Szukaj na tym blogu

Drukuj

8 lutego 2012

Filet z musztardą i płatkami owsianymi

Danie zainspirowane przepisem pochodzącym z książki J. Olivier'a " Każdy może gotować".


Składniki (na 2 porcje):

  • 2 duże filety rybne (ok. 200g każdy)
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 garści płatków owsianych
  • 1 cytryna
  • oliwa z oliwek
  • sól 
  • pieprz cytrynowy
Filety przypraw solą i pieprzem cytrynowym. Rozprowadź na każdym kawałku ryby łyżeczkę musztardy. Płatki owsiane wsyp do miski, skrop oliwą i wymieszaj tak aby się nią pokryły. Na każdym kawałku ryby ułóż płatki owsiane i delikatnie przyklep. Filety ułóż na blaszce do grillowania lub na folii aluminiowej. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200C przez ok 15 minut, aż płatki będą złocistobrązowe i chrupiące a ryba się upiecze. Podawaj z ulubioną sałatką (bardzo dobrze pasuje do tego dania sałatka ogórkowa) i plasterkiem cytryny


Inspiracja: Jamie Oliver "Każdy może gotować"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz