9 czerwca 2012

Kaszanka z grilla z kiszoną kapustą

Nigdy nie przepadałam za śląskimi krupniokami. Ale połączenie grillowanej kaszanki i kapusty kiszonej jest zabójczo pyszne. Idealne urozmaicenie letniego grillowania.



Składniki (dla 4 osób):
  • 4 kaszanki (lub więcej, w zależności od apetytu)
  • 500g kapusty kiszonej
Rozłóż na folii aluminiowej porcję kapusty kiszonej. Na kapuście połóż kaszankę i przykryj kapustą. Całość szczelnie zapakuj w folię. To samo zrób z każdą kaszanką. Grilluj na małym ogniu przez około 20-30minut. Serwuj z chlebem, ogórkami kiszonymi. Smacznego!


6 komentarzy:

  1. Kaszanka z grilla to mój przysmak! Kapustę kiszoną też uwielbiam, nie pomyślałam, aby ją grillować. Super pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  2. Przyrządam kaszankę z kiszoną kapustą w taki sposób od wielu lat!Można do tego dodawać różne warzywa np.cebulę w kawałkach,por,czosnek,zioła (tymianek,rozmaryn itp.)! Pychota,polecam i pozdrawiam!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. kapusta kiszona i ogórki kiszone?

    OdpowiedzUsuń
  4. Sam bardzo lubię tą potrawę, chociaż staram się jej unikać. Największą jej wadą jest połączenie kapusty kiszonej z folią aluminiową, w kwaśnym środowisku z foli aluminiowej powstają toksyczne związki glinu, także z umiarem. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Już nie mogę doczekać się majowych grilli, na pewno to wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  6. wczoraj przetestowane, świetny przepis :)

    OdpowiedzUsuń

DRUKUJ PRZEPIS

Copyright © 2016 Babeczka piecze , Blogger