Składniki (dla 4 osób):
- 4 kaszanki (lub więcej, w zależności od apetytu)
- 500g kapusty kiszonej
Rozłóż na folii aluminiowej porcję kapusty kiszonej. Na kapuście połóż kaszankę i przykryj kapustą. Całość szczelnie zapakuj w folię. To samo zrób z każdą kaszanką. Grilluj na małym ogniu przez około 20-30minut. Serwuj z chlebem, ogórkami kiszonymi. Smacznego!
Kaszanka z grilla to mój przysmak! Kapustę kiszoną też uwielbiam, nie pomyślałam, aby ją grillować. Super pomysł!
OdpowiedzUsuńPrzyrządam kaszankę z kiszoną kapustą w taki sposób od wielu lat!Można do tego dodawać różne warzywa np.cebulę w kawałkach,por,czosnek,zioła (tymianek,rozmaryn itp.)! Pychota,polecam i pozdrawiam!!!!!
OdpowiedzUsuńkapusta kiszona i ogórki kiszone?
OdpowiedzUsuńSam bardzo lubię tą potrawę, chociaż staram się jej unikać. Największą jej wadą jest połączenie kapusty kiszonej z folią aluminiową, w kwaśnym środowisku z foli aluminiowej powstają toksyczne związki glinu, także z umiarem. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJuż nie mogę doczekać się majowych grilli, na pewno to wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńwczoraj przetestowane, świetny przepis :)
OdpowiedzUsuń