28 lutego 2014

Sałatka z ryżem, tuńczykiem i ananasem

Pozdrowienia dla Kasi, u której miałam okazję jeść tę przepyszną sałatkę. Tak bardzo przypadła mi do gustu, że pozwoliłam sobie skraść przepis i zamieścić na blogu. Sałatka idealna na domówkę, podwieczorek czy lunch do pracy. Gorąco polecam.



Składniki:

  • 1 woreczek ryżu
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 puszki ananasa w lekkim syropie (lub 1 mała puszka)
  • 1/2 puszki kukurydzy (lub 1 mała puszka)
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku
Ryż ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. W dużej misce wymieszaj ugotowany i przestudzony ryż, odsączoną kukurydzę, odsączonego tuńczyka i pokrojonego na kawałki ananasa. Dodaj majonez, musztardę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Smacznego!

3 komentarze:

  1. Tak niewiele składników wystarczy, aby stworzyć coś pysznego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Salatka pyszna. Moj ziec, ktory nie lubi ryzu zajadal ze smakiem

    OdpowiedzUsuń

DRUKUJ PRZEPIS

Copyright © 2016 Babeczka piecze i gotuje , Blogger