Szukaj na tym blogu

Drukuj

6 maja 2015

Domowe lody bananowo-orzechowe

Szybkie w przygotowaniu, zdrowe i pyszne!



Składniki:

Banany obierz i pokrój na większe kawałki. Umieść na noc w zamrażalce. Zamrożone banany przełóż do blendera lub melaksera, dodaj masło orzechowe i zmiksuj na gładką masę. Smacznego!

Domowy Wyrób

7 komentarzy:

  1. Muszę w końcu zrobić lody z bananów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mogę dodać zamiast Wisła orzechowego Nutella?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że nutella też się nadaje. Na pewno będzie pyszne, bananowo-czekoladowe! Wypróbuj i daj znać jak wyszło. Pozdrawiam

      Usuń
    2. Moze byc bardzo słodkie ;) robiłam nie lody a mus i dodawałam zwykle gorzkie kakao, banany zastapiły cały cukier

      Usuń
  3. a zamiast masla orzechowego co polecacie ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zamiast masła orzechowego można również dodać 1 niezamrożonego, bardzo dojrzałego banana.

      Usuń