Szukaj na tym blogu

Drukuj

18 kwietnia 2013

Łosoś z piekarnika z warzywami

Na prawdę szybki (danie gotowe w 20 minut), nie wymagający wiele pracy pomysł na zdrową kolację.



Składniki (dla 2-3 osób):
  • cztery niewielkie filety z łososia lub dzwonki
  • opakowanie ulubionych mrożonych warzyw na patelnie - ja użyłam resztek warzyw, które zalegały mi w zamrażalce
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól morska z płatkami chilli (lub sól i drobno posiekane chilli)
  • pęczek świeżego szczypiorku
Rozgrzej piekarnik do 180C. Blaszkę do pieczenia wysmaruj 1 łyżką oliwy. Ułóż na niej warzywa i łososia. Całość skrop pozostałą oliwą, sosem sojowym i oprósz solą z chilli. Wstaw do piekarnika i piecz przez około 20 minut. Przed podaniem łososia skrop sokiem z cytryny. Całość możesz jeszcze raz oprószyć solą. Posyp posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!

2 komentarze:

  1. dziś będę piekła zobaczymy jak wyjdzie...

    ----------------------------------------------------

    http://bit.ly/2fd7KzE

    OdpowiedzUsuń