24 kwietnia 2013

Kanapka ze świeżym szpinakiem, jajkiem i sosem musztardowo-miodowym.



Składniki (dla 2 osób):
  • 1 pełnoziarnista bułka
  • 2 jajka
  • garści świeżych liści szpinaku
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
Bułkę przekrój na pół i ugriluj na patelni do grillowania, bez dodatku tłuszczu. Zagotuj wodę w garnku. Zamieszaj wodę w garnku tak aby powstał wir. Wbij jajko i gotuj do momentu ścięcia się białka. Wyjmij jajko z wody i odcedź. Na bułce ułóż szpinak, na szpinaku połóż jajko. Wymieszaj musztardę z miodem i sokiem cytrynowym i tak powstałym sosem polej kanapkę. Smacznego! 

2 komentarze:

  1. Ostatnio jestem na etapie robienia ładnych wiosennych kanapeczek, a do takich Twoja należy i z chęcią ją wypróbuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zdrowe, pyszna i dobre na wiosnę :)

    OdpowiedzUsuń

DRUKUJ PRZEPIS

Copyright © 2016 Babeczka piecze i gotuje , Blogger