Składniki (dla 2 osób):
- 1 pełnoziarnista bułka
- 2 jajka
- garści świeżych liści szpinaku
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka płynnego miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Bułkę przekrój na pół i ugriluj na patelni do grillowania, bez dodatku tłuszczu. Zagotuj wodę w garnku. Zamieszaj wodę w garnku tak aby powstał wir. Wbij jajko i gotuj do momentu ścięcia się białka. Wyjmij jajko z wody i odcedź. Na bułce ułóż szpinak, na szpinaku połóż jajko. Wymieszaj musztardę z miodem i sokiem cytrynowym i tak powstałym sosem polej kanapkę. Smacznego!
Ostatnio jestem na etapie robienia ładnych wiosennych kanapeczek, a do takich Twoja należy i z chęcią ją wypróbuje :)
OdpowiedzUsuńzdrowe, pyszna i dobre na wiosnę :)
OdpowiedzUsuń