Szukaj na tym blogu

Drukuj

17 kwietnia 2013

Przekąski z tuńczyka

Przepis podpatrzony u firmy cateringowej. Połączenie brzoskwini z tuńczykiem może wydawać się dziwne. Sama podchodziłam do tego pomysłu bardzo sceptycznie. Nie potrzebnie, połączenie to jak najbardziej jest trafione. Nie musisz wierzyć mi na słowo, ale możesz wypróbować i przekonać się.




Składniki:

  • puszka brzoskwini w lekkim syropie
  • puszka tuńczyka w wodzie
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • pietruszka - tylko natka
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól i pieprz do smaku
Brzoskwinie odsącz z syropu i ułóż na talerzu. Tuńczyka odsącz i wymieszaj z groszkiem,posiekaną natką pietruszki, jogurtem i majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Masę tuńczykową rozłóż na połówkach brzoskwini. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz