Szukaj na tym blogu

Drukuj

29 stycznia 2012

Szaszłyki z łososia i ananasa

Składniki (na 4 szaszłyki):

  • 300g fileta z łososia
  • 300g ananasa (świeżego lub z puszki)
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 1 czerwona papryka
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • posiekana natka pietruszki
  • sól i pieprz
Pół cebuli i czosnek bardzo drobno posiekaj. Z fileta zdejmij skórkę, mięso pokrój w kostkę o wielkości ok. 2 cm. Łososia przypraw solą, pieprzem, nasmaruj sokiem z cytryny i posiekanym czosnkiem z cebulą. Ananas  i paprykę pokrój w kostkę (ok 2 cm). Resztę cebuli pokrój w ósemki. Na patyczki do szaszłyków nabijaj na zmianę łososia, ananas, paprykę i cebulę. Tak przygotowane szaszłyki usmaż na patelni grillowej do miękkości. Możesz także piec szaszłyki przez 15 minut w nagrzanym do 180C piekarniku. Szaszłyki podawaj posypane natka pietruszki z ulubionymi sałatkami (np. z ). Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz