26 stycznia 2012

Sałatka Coleslaw

Składniki ( na dużą porcję, dla około 4-6 osób):

  • 1\2 kg białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 duża cebula
  • mała puszka kukurydzy
  • 1\4 szklanki mleka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól i pieprz
Kapustę i cebulę poszatkuj  najlepiej na tarce (bok z ostrzami). Marchewkę zetrzyj na tarce (bok z dużymi oczkami). Do kapusty, marchewki i cebuli dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę. Całość posól i popieprz do smaku. Majonez, mleko, sok z cytryny wymieszaj  w osobnej miseczce tak aby powstał gładki sos. Sałatkę zalej sosem i dokładnie wymieszaj. Sałatka jest idealnym dodatkiem do rożnego rodzaju dań mięsnych lub rybnych. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ PRZEPIS

Copyright © 2016 Babeczka piecze i gotuje , Blogger