8 stycznia 2012

Ryż curry

Ten ryż to szybki i idealny dodatek do rożnego rodzaju dań.

Składniki na 2 porcje:


  • woreczek ryżu ugotowanego wg. instrukcji na opakowaniu
  • średnia czerwona cebula
  • 2 dymki
  • 2 łyżeczki curry
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • łyżeczka masła
  • sól
  • olej
Cebulę oraz białą część dymki kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Do zeszklonej cebuli dodajemy ugotowany wcześniej ryż. Doprawiamy szczyptą soli, curry i cynamonem, całość mieszamy. Aby ryż nie był zbyt suchy dodajemy łyżeczkę masła i mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojoną zieloną część dymki. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ PRZEPIS

Copyright © 2016 Babeczka piecze i gotuje , Blogger