Składniki (dla 4 osób):
- 1 litr bulionu warzywnego (może być z kostki)
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 ząbki czosnku
- 2 pałki z kurczaka (lub 1 udko)
- 1 mała puszka kukurydzy
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 50g żółtego sera
- 2 łyżeczki oregano
- 1 łyżeczka pierzu
- 4 listki laurowe
- sól
Do gotującego się bulionu wrzuć obrane i pokrojone w paski mięso z kurczaka oraz liście laurowe. Gotuj 5 minut. W tym czasie pokrój cebulę i paprykę w kostkę. Czosnek drobno posiekaj. Dodaj do bulionu pomidory, paprykę, cebulę, czosnek, koncentrat pomidorowy. Dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj. Gotuj jeszcze 10 minut. Do miseczki nałóż starty ser i zalej go zupą. Dodatkowo możesz podać pieczywo, grzanki lub nachos. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz