Szukaj na tym blogu

Drukuj

14 marca 2012

Zupa aztecka

Składniki (dla 4 osób):

  • 1 litr bulionu warzywnego (może być z kostki)
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 pałki z kurczaka (lub 1 udko)
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 50g żółtego sera
  • 2 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka pierzu
  • 4 listki laurowe
  • sól
Do gotującego się bulionu wrzuć obrane i pokrojone w paski mięso z kurczaka oraz liście laurowe. Gotuj 5 minut. W tym czasie pokrój cebulę i paprykę w kostkę. Czosnek drobno posiekaj. Dodaj do bulionu pomidory, paprykę, cebulę, czosnek, koncentrat pomidorowy. Dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj. Gotuj jeszcze 10 minut. Do miseczki nałóż starty ser i zalej go zupą. Dodatkowo możesz podać pieczywo, grzanki lub nachos. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz