Chrupiąca, prosta i kolorowa sałatka. Idealny dodatek do pieczonego mięsa.
Składniki:
- 1 łyżeczka posiekanej mięty
- 2 łyżeczki miodu
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- główka sałaty rzymskiej podartej na kawałki
- 1 pęczek rzodkiewki pokrojonej na plasterki
- 1 ogórek pokrojony na plasterki
- 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
- pestki z 1/2 granatu
- sól i pieprz do smaku
Przygotuj dresing. Wymieszaj w miseczce szczyptę soli, sok z cytryny, miętę, miód i oliwę. Wymieszaj składniki sałatki w dużej misce. Całość skrop dresingiem i wymieszaj. Dopraw w razie potrzeby solą i pieprzem. Smacznego!
ciekawy dressing:) sałatka wygląda mega apetycznie!
OdpowiedzUsuń