29 maja 2012

Wiosenna sałatka z nutką egzotyki

Chrupiąca, prosta i kolorowa sałatka. Idealny dodatek do pieczonego mięsa.



Składniki:

  • 1 łyżeczka posiekanej mięty
  • 2 łyżeczki miodu
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • główka sałaty rzymskiej podartej na kawałki
  • 1 pęczek rzodkiewki pokrojonej na plasterki
  • 1 ogórek pokrojony na plasterki
  • 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
  • pestki z 1/2 granatu
  • sól i pieprz do smaku
Przygotuj dresing. Wymieszaj w miseczce szczyptę soli, sok z cytryny, miętę, miód i oliwę. Wymieszaj składniki sałatki w dużej misce. Całość skrop dresingiem i wymieszaj. Dopraw w razie potrzeby solą i pieprzem. Smacznego!


1 komentarz:

DRUKUJ PRZEPIS

Copyright © 2016 Babeczka piecze , Blogger