2 kwietnia 2012

Jajka po ranczersku

Składniki (dla 2 osób):

  • 1 łyżka oliwy
  • 1 drobno posiekana czerwona cebula
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 łyżka octu z czerwonego wina
  • 1 drobno posiekana czerwona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • drobno pokrojona zielona część dymki
  • 2-4 jajka (w zależności od apetytu)
  • 2 tortille kukurydziane
  • sól i pieprz
Rozgrzej oliwę i usmaż cebulę. Dodaj pomidory z puszki, paprykę i ocet. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i duś bez przykrycia około 10 minut. Na drugiej patelni usmaż jajka sadzone. Tortille podgrzej i ułóż na talerzach. Nałóż masę pomidorową na każdy placek. Na wierzchu ułóż jajko i posyp dymką. Smacznego!


Inspiracja: kuchnia meksykańska.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ PRZEPIS

Copyright © 2016 Babeczka piecze i gotuje , Blogger