20 stycznia 2014

Sałatka z awokadowym pesto



Składniki:

  • opakowanie rukoli
  • 5-6 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 ogórka zielonego
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 kula mozzarelli
Na pesto:
  • 1 dojrzałe awocado
  • garść liści bazylii
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 10g parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka orzechów włoskich
  • sol i pieprz
Rukolę umyj, osusz i umieść na półmisku. Pomidorki pokrój w ćwiartki, ogórek pokrój w kostkę, cebulę pokrój w cienkie piórko. Mozarelle pokrój w kostkę. Warzywa i ser ułóż na rukoli. 

Składniki na pesto umieść w blenderze i zmiksuj do powstania gładkiej pasty. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ułóż pesto na sałatce. Smacznego

W Nowy Rok z SuperFoods

Niskokaloryczny styczeń

1 komentarz:

DRUKUJ PRZEPIS

Copyright © 2016 Babeczka piecze i gotuje , Blogger