Składniki:
- opakowanie rukoli
- 5-6 pomidorków koktajlowych
- 1/2 ogórka zielonego
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1 kula mozzarelli
Na pesto:
- 1 dojrzałe awocado
- garść liści bazylii
- 100 ml oliwy z oliwek
- 10g parmezanu
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka orzechów włoskich
- sol i pieprz
Rukolę umyj, osusz i umieść na półmisku. Pomidorki pokrój w ćwiartki, ogórek pokrój w kostkę, cebulę pokrój w cienkie piórko. Mozarelle pokrój w kostkę. Warzywa i ser ułóż na rukoli.
Składniki na pesto umieść w blenderze i zmiksuj do powstania gładkiej pasty. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ułóż pesto na sałatce. Smacznego
Jakoś boję się smaku awokado ;)
OdpowiedzUsuń