Składniki:
- pierś z indyka (około 500g)
- 1 duża czerwona cebula
- 1 duża biała cebula
- 1/2 opakowania przyprawy do kurczaka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Na dip:
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka tartego chrzanu
- 1 łyżeczka majonezu
- sól i pieprz
Filety umyj i pokrój w dużą kostkę. Umieść w miseczce, dodaj oliwę i przyprawę do kurczaka, całość dokładnie wymieszaj. Przyprawa powinna dokładnie oblepić wszystkie kawałki indyka. Marynuj mięso przez 15 minut.
Cebule obierz i pokrój w ćwiartki. Nabijaj na patyczki na zmianę kawałek indyka i cebuli. Ułóż szaszłyki na blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180C przez około 20 minut.
W tym czasie przygotuj dip. Wszystkie składniki połącz ze sobą, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z szaszłykami. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz