16 stycznia 2014

Szaszłyki drobiowe z dipem chrzanowym




Składniki:

  • pierś z indyka (około 500g)
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1 duża biała cebula
  • 1/2 opakowania przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
Na dip:
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól i pieprz
Filety umyj i pokrój w dużą kostkę. Umieść w miseczce, dodaj oliwę i przyprawę do kurczaka, całość dokładnie wymieszaj. Przyprawa powinna dokładnie oblepić wszystkie kawałki indyka. Marynuj mięso przez 15 minut.
Cebule obierz i pokrój w ćwiartki. Nabijaj na patyczki na zmianę kawałek indyka i cebuli. Ułóż szaszłyki na blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180C przez około 20 minut.

W tym czasie przygotuj dip. Wszystkie składniki połącz ze sobą, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z szaszłykami. Smacznego!



Niskokaloryczny styczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ PRZEPIS

Copyright © 2016 Babeczka piecze i gotuje , Blogger