Szukaj na tym blogu

Drukuj

28 marca 2013

Sałatka z jajkami i marynowanymi pieczarkami

Przepis zainspirowany Kuchnią w zieleni. Bardzo dobra sałatka, szybka w przygotowaniu, prosta i przede wszystkim pyszna.


Składniki:
  • duży słoik marynowanych pieczarek
  • puszka groszku konserwowego
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • pęczek rzodkiewek
  • natka pietruszki - drobno posiekana
  • natka szczypiorku - drobno posiekana
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
Pieczarki pokrój w plasterki - możesz także użyć gotowych, pokrojonych pieczarek marynowanych . Ugotowane jajka pokrój w kosteczkę. To samo zrób z rzodkiewkami. Dodaj odcedzony groszek i natki. Dodaj majonez, przypraw solą i pieprzem, całość dokładnie wymieszaj. Smacznego!

1 komentarz: