Szukaj na tym blogu

Drukuj

25 marca 2013

Mini mazurki bananowo-kajmakowe z żurawiną.

Szybkie, proste, trochę oszukane ale bardzo pyszne mini mazurki.



Składniki (na 12 mini mazurków):

  • opakowanie gotowego kruchego ciasta
  • puszka gotowego kajmaku
  • 1 banan
  • garść suszonej żurawiny
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Formy do mini tart wysmaruj masłem. Z ciasta wytnij okręgi przy pomocy szklanki i wylep nimi foremki. Ponakłuwaj ciasto widelce i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200C, piecz 15 minut, aż ciasto stanie się złote. Pozostaw do ostygnięcia. Na dnie babeczek ułóż cienkie plasterki banana, przykryj je warstwą kajmaku. Mazurki udekoruj żurawiną, płatkami migdałowymi i roztopioną w kąpieli wodnej (lub mikrofalówce) czekoladą. Smacznego!



2 komentarze:

  1. Wyglądają pysznie i tak ładnie udekorowane, ja dziś piekę mazurka migdałowo-kajmakowego (kuchnia lidla), mam nadzieję że wyjdzie pyszny:)

    OdpowiedzUsuń