Szukaj na tym blogu

Drukuj

1 października 2016

Nachos z salsa pomidorowa



Składniki:
  • 1 opakowanie ulubionych chipsów nachos
  • 1-2 pomidory
  • 1 szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka listków bazylii
  • 1 dymka - tylko zielona część
  • 1/2 szklanki tartego sera
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sol i pieprz
Rozgrzej piekarnik do 180C. Dużą blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
Na papierze rozłóż nachosy. Posyp je startym serem. Zapiekaj przez około 10 minut, do momentu roztopienia się sera.

Czosnek zetrzyj na tarce, pomidory drobno, szalotkę, bazylie, dymkę drobno posiekaj.
Wszystkie składniki połącz ze sobą, dodaj łyżkę oliwy oraz soku z cytryny i wymieszaj. Dopraw do smaku sola i pieprzem. 

Wyjmij nachosy z piekarnika. Podawaj z salsa. Smacznego!



1 komentarz:

  1. Naprawdę ciekawy jest ten przepis. :) Zapraszam na nowy post!:) https://jaglusia.wordpress.com/2016/10/01/makaron-orkiszowy/

    OdpowiedzUsuń