31 grudnia 2012

Fritatta z chorizo i szpinakiem

Proste i pożywne śniadanie, które przegoni noworocznego kaca ;)



Składniki (dla 2 osób):
  • 200g chorizo, pokrojonej w plasterki (możesz użyć innej kiełbasy)
  • 1 łyżka masła
  • 80g świeżych liści szpinaku
  • 5 jajek
  • 150g sera pokrojonego w kostki
  • sól i pieprz
Masło roztop na średniej patelni. Dodaj kiełbasę i smaż aż stanie się złota i chrupiąca (około 5 minut). Dodaj szpinak i wymieszaj całość. Jajka rozmąć z dodatkiem soli i pieprzu. Wylej jajka na patelnie. Poukładaj na wierzchu kostki sera. Zmniejsz ogień i gotuj całość przez około 3-4 minuty, aż całość się zetnie. Najlepiej smakuje z grzankami. Smacznego!

PRZYPOMINAM O KONKURSIE!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ PRZEPIS

Copyright © 2016 Babeczka piecze , Blogger