Szukaj na tym blogu

Drukuj

12 lipca 2012

Pasta jajeczna

Pomysł na pyszne śniadanko. Kanapki z domową pastą smakują dużo lepiej niż z tymi kupionymi w sklepie. I na pewno są dużo zdrowsze, bez sztucznych konserwantów. 


Składniki:
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 ogórek kiszony lub konserwowy - drobno posiekany
  • mały pęczek świeżego szczypiorku - drobno posiekany
  • 50g startego żółtego sera
  • sól i pieprz do smaku
Ugotowane i ciepłe jajka drobno pokrój. Wymieszaj ze startym serem, szczypiorkiem i ogórkiem. Dodaj jogurt i majonez. Jeżeli chcesz aby pasta miała bardziej płynną konsystencję możesz dodać więcej jogurtu (lub majonezu). Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Pasta najlepiej smakuje ze świeżą bułką lub na tostach. Smacznego


3 komentarze:

  1. rzadko jem ale może dzięki temu mi aż tak smakuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam zwykła pastę jajeczną :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pasta jajeczna to jest coś co uwielbiam. Ze szczypiorkiem, masełkiem i świeżutkim chlebkiem :)

    OdpowiedzUsuń