1 września 2015

Arbuzowe Mojito

Koniec wakacji, czas na arbuzowe mojito!



Składniki:

  • połowa niedużego arbuza, najlepiej takiego bez pestek
  • spora garść liści mięty
  • 1 limonka, pokrojona na ósemki
  • cukier trzcinowy
  • 1/2 szklanki białego rumu
  • kostki lodu
Z arbuza wydrąż miąższ i usuń pestki (jeżeli są). Przełóż arbuza do blendera. Zmiksuj na płyn, następnie przelej przez sitko do dzbanka. Dodaj rum i wymieszaj.

 W wysokich szklankach umieść po kilka listków mięty, kilka kawałków limonki i niecałą łyżkę cukru. Całość rozgnieć łyżką. Dodaj kostko lodu i napełnij sokiem z arbuz  i rumu. Smacznego!




2 komentarze:

DRUKUJ PRZEPIS

Copyright © 2016 Babeczka piecze i gotuje , Blogger