Składniki:
- 2 nieduże bagietki
- 4 plasterki prosciutto
- 2 sznycle z indyka
- kilka listków sałaty
- sól i pieprz
Na sos guacamole:
- 1/2 pęczku natki pietruszki (tylko listki)
- 1 mała, czerwona papryczka chilli (bez pestek)
- 2 cebulki dymki
- 1 bardzo dojrzałe awokado
- 1 pomidor
- sok z 1 limonki
- sól i pieprz
Wszystkie składniki sosu guacamole pokrój na mniejsze kawałki i umieść w blenderze, zmiksuj na gładką pastę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Bagietki przekrój na pół i podpiecz w piekarniku rozgrzanym do 150C. Około 8-10 minut, tak by była chrupiąca.
Sznycle wyłóż na papierze do pieczenia, oprósz z każdej strony solą i pieprze. Przykryj drugą warstwą papieru i rozbij.
Rozgrzej patelnię do grillowania, lekko ja natłuść. Grilluj indyka przez około 3-4 minuty z każdej strony. Odłóż na bok i pokrój w cienkie paski. Na tej samej patelni ugrilluj prosciutto, tak aby szynka stała się chrupiąca.
Wyjmij bagietki z piekarnika. Posmaruj spód bagietki sosem guacamole. Na sosie ułóż liści sałaty, następnie ułóż sznycle z indyka. Przykryj drugą częścią bagietki. Smacznego!
Mega i bardzo smacznie :))
OdpowiedzUsuńNo i jestem, fajnie :)
OdpowiedzUsuńwyglądają tak cudnie, że dwie bym wszamała :)
OdpowiedzUsuńkojarzy mi sie z subway'em :D <3
OdpowiedzUsuńPyszne zestawienie :))
OdpowiedzUsuń