Składniki:
- 2 opakowania mini sucharków
Na kanapki z pastą z tuńczyka:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1/2 małej cebuli, drobno posiekanej
- 1/2 pomidora, drobno posiekanego,
- kilka listków bazylii, posiekanych
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- 1 łyżeczka majonezu
- 1/2 łyżeczki musztardy
- sól i pieprz do smaku
Tuńczyka odsącz z zalewy, dodaj jogurt, majonez, musztardę i zmiksuj blenderem na gładką masę. Dodaj drobno posiekanego pomidora, cebulę i listki bazylii. Dopraw do maku solą i pieprzem.
Na kanapki a'la sałatka caprese:
- 1/2 kuli mozzarelli, pokrojonej w nieduże kawałki
- pesto ( własnej roboty lub gotowe, polecam pesto z lidla jest na prawdę dobre)
- 5-6 pomidorków koktajlowych, pokrojonych w cienkie plasterki
Posmaruj sucharek pesto, następnie ułóż na nim plasterek pomidora i kawałek mozzarelli.
- 1/2 opakowania ulubionego kremowego serka do smarowania
- garść oliwek, pokrojonych w plasterki
- 1/2 zielonego ogórka, pokrojonego w plasterki
- 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w cienkie paski
- kilka pomidorków koktajlowych, pokrojonych w plasterki
- 1 szalotka, pokrojona w cienkie piórka
- oregano suszone
Sucharki posmaruj serkiem i ułóż na wierzchu ogórek, pomidor,szalotkę, paprykę i oliwki. Oprósz wierzch suszonym oregano. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz