26 sierpnia 2012

Potrawka z ryby


Składniki (dla 3-4osób):
  • 400-500g filetów z ryby (np. tilapia)
  • 3-4 średnie ziemniaki
  • 1 limonka (lub cytryna)
  • 1 puszka pomidorów w kawalkach
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 średnia cukinia
  • 1 dymka
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka przyprawy gram masala
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól i pieprz
Rybę oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z limonki i odstaw. Ziemniaki pokrój w cienkie półplasterki (ok 0,5 cm grubości) i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Cebulę posiekaj i dodaj do ziemniaków. Oprósz solą i pieprzem. Duś pod przykryciem do momentu aż ziemniaki zmiękną. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory oraz pokrojoną w półtalarki cukinię.  Podduś chwilę. Na koniec dodaj pokrojoną w kawałki rybę. Dodaj jogurt i przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Duś do momentu aż ryba będzie ugotowana. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Jeżeli lubisz ostre dania możesz dodać odrobinę chili. Smacznego!

1 komentarz:

DRUKUJ PRZEPIS

Copyright © 2016 Babeczka piecze i gotuje , Blogger