Szukaj na tym blogu

Drukuj

18 stycznia 2017

Kanapka z pulled pork i sałatką coleslaw

Chrupiąca bułka. Soczysta szarpana wieprzowina. Chrupiąca sałatka. Kanapka z szarpaną łopatką wieprzową i sałatką coleslaw to po prostu niebo w gębie. Do tego przepisu najlepiej wykorzystać resztki mięsa i sałatki z kapusty z poprzedniego dnia. Resztki zyskują całkiem nowe, smaczne oblicze.



Składniki:

Na sałatkę coleslaw:
  • 1/4 niedużej główki kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 nieduża cebula
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
Przygotuj sałatkę coleslaw. Kapustę, marchewkę, cebulę umieść w melakserze i posiekaj na drobne kawałki. Możesz też poszatkować warzywa na tarce. Dodaj kukurydzę. Dopraw solą i pieprzem.

Majonez wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny. Dodaj dresing do sałatki i wymieszaj. Odstaw.

Bułki przekrój na pół. Lekko podsmaż na suchej patelni, by stały się chrupiące. Na spodniej części umieść wieprzowinę, następnie sałatkę coleslaw. Przykryj drugą częścią bułki. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz