Chrupiąca bułka. Soczysta szarpana wieprzowina. Chrupiąca sałatka. Kanapka z szarpaną łopatką wieprzową i sałatką coleslaw to po prostu niebo w gębie. Do tego przepisu najlepiej wykorzystać resztki mięsa i sałatki z kapusty z poprzedniego dnia. Resztki zyskują całkiem nowe, smaczne oblicze.
Składniki:
- 2 ulubione bułki
- resztki pulled pork z tego przepisu
Na sałatkę coleslaw:
- 1/4 niedużej główki kapusty
- 2 marchewki
- 1 nieduża cebula
- 1 mała puszka kukurydzy
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Przygotuj sałatkę coleslaw. Kapustę, marchewkę, cebulę umieść w melakserze i posiekaj na drobne kawałki. Możesz też poszatkować warzywa na tarce. Dodaj kukurydzę. Dopraw solą i pieprzem.
Majonez wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny. Dodaj dresing do sałatki i wymieszaj. Odstaw.
Bułki przekrój na pół. Lekko podsmaż na suchej patelni, by stały się chrupiące. Na spodniej części umieść wieprzowinę, następnie sałatkę coleslaw. Przykryj drugą częścią bułki. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz