Składniki:
- 300g makaronu penne
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1-2 czerwone papryczki chilli
- 400 g pomidorów
- 1 łyżka suszonego oregano
- 1 łyżeczka tymianku
- kilka listków bazylii
- oliwa z oliwek
- 50 g sera pecorino, startego na małych oczkach
- sól i pieprz
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej 3-4 łyżki oliwy. Dodaj posiekany czosnek,cebulę oraz drobno posiekane chilli. Smaż na niewielkim ogniu przez około 3-4 minuty. Dodaj pokrojone w drobną kostkę pomidory. Dopraw solą i pieprzem. Smaż przez około 10 minut. Dodaj oregano, tymianek i posiekane listki bazylii.
Wymieszaj ugotowany makaron z sosem. Podawaj ze startym serem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz