Składniki:
- 500 g cukinii
- 2 ząbki czosnku
- 1 nieduża cebula
- 0,5 litra wody
- kostka rosołowa
- 40 g kremowego serka Arla Apetina pesto i rukola
- 1 papryczka chilli
- kilka liści kolendry
- garść orzeszków ziemnych
- sól i pieprz
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Cukinię obierz ze skórki i pokrój w w kawałki o boku 1 cm. Do garnka wlej wodę, dodaj cebulę, czosnek, cukinię, kostkę rosołową, dopraw solą i pieprzem. Gotuj pod przykryciem na średnim ogniu przez 15 minut. Dodaj serek. Całość zblenduj na krem. Podawaj z posiekaną papryczką chilli, kolendrą i posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Jako dodatek możesz również podać kanapkę z serkiem Apetina, papryczkami chilli i kolendrą. Smacznego!
Krem z cukinii rewelacja,tak samo jak z kalafiora;))
OdpowiedzUsuń