9 czerwca 2015

Krem z cukini

W upalnie dni nie ma nic lepszego niż kremowa zupa.



Składniki:
  • 500 g cukinii
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 nieduża cebula
  • 0,5 litra wody
  • kostka rosołowa
  • 40 g kremowego serka Arla Apetina pesto i rukola
  • 1 papryczka chilli
  • kilka liści kolendry
  • garść orzeszków ziemnych
  • sól i pieprz 
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Cukinię obierz ze skórki i pokrój w w kawałki o boku 1 cm.  Do garnka wlej wodę, dodaj cebulę, czosnek, cukinię, kostkę rosołową, dopraw solą i pieprzem. Gotuj pod przykryciem na średnim ogniu przez 15 minut. Dodaj serek. Całość zblenduj na krem. Podawaj z posiekaną papryczką chilli, kolendrą i posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Jako dodatek możesz również podać kanapkę z serkiem Apetina, papryczkami chilli i kolendrą. Smacznego!

30 minut z Apetiną


1 komentarz:

DRUKUJ PRZEPIS

Copyright © 2016 Babeczka piecze i gotuje , Blogger