Jakiś czas temu na FB pojawiła się opcja przetestowania nowych smaków wafli ryżowych Rizo&Go firmy Good Food. Wafle ryżowe jadam prawie codziennie w pracy. Osobiście wolę te smakowe od tych naturalnych. Dlatego od razu zgłosiłam się do akcji przetestowania nowych smaków Brazilian Barbecue oraz Mango Chutney.
Trafiła do mnie duża paczka wypełniona nowymi smakami ( w sumie 16 opakowań). Nie umiałam się doczekać smaku barbecue wydawało mi się, że na pewno przypadnie mi do gustu. Tak też było. Wafle ryżowe Brazilian Barbecue to strzał w dziesiątkę, są pikantne a kompozycja smakowa idealnie wyważona. Mango Chutney są lekko słodkie i przypominają w swoim smaku kuchnię orientalną - indyjską. Niestety nie dla mnie ale wśród moich znajomych są tacy, którym ten słodko-pikantny smak przypadł bardziej do gustu.
Nowa linia wafli to idealna przekąska do pracy, do filmu, do piwa, do grilla, na każdą okazję i w każdym momencie. Wygodne opakowanie zawiera 6 wafli.
W skład wafli wchodzą:
Mango Chutney: Pełnoziarnisty ryz brązowy 34%, ryz biały 25%, grys kukurydziany 25%, olej rzepakowy, cukier, naturalne aromaty, sól, laktoza, dekstroza, kminek, czosnek, przyprawy i zioła (olej z selera), barwniki: ekstrakt z papryki, E160c. Zawiera mleko i produkt pochodne łącznie z laktozą. Może zawierać śladowe ilości glutenu.
Brazilian Babrecue: Pełnoziarnisty ryz brązowy 34%, ryz biały 25%, grys kukurydziany 25%, olej rzepakowy, syrop glukozowy, dekstroza, sól, naturalne aromaty (w tym dymu wędzarniczego) cukier, maltodekstryna, pieprz cayenne, cebula, pomidor. Może zawierać śladowe ilości glutenu, selera oraz mleka, łacznie z laktozą.
Poniżej przepis na wafle z pomidorową salsą cruda.
- Opakowanie wafli ryżowych Rizo&Go ( Brazilian Barbecue lub Mango Chutney)
- 2 duże pomidory
- 1/2 czerwonej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- kilka listków bazylii
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól i pieprz
Pomidory i cebulę posiekaj w drobną kostkę. Dodaj posiekany czosnek i bazylię. Skrop sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Podawaj z waflami ryżowymi. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz