27 lipca 2014

Wafle ryżowe z salsa cruda



Jakiś czas temu na FB pojawiła się opcja przetestowania nowych smaków wafli ryżowych Rizo&Go firmy Good Food. Wafle ryżowe jadam prawie codziennie w pracy. Osobiście wolę te smakowe od tych naturalnych. Dlatego od razu zgłosiłam się do akcji przetestowania nowych smaków Brazilian Barbecue oraz Mango Chutney. 

Trafiła do mnie duża paczka wypełniona nowymi smakami ( w sumie 16 opakowań). Nie umiałam się doczekać smaku barbecue wydawało mi się, że na pewno przypadnie mi do gustu. Tak też było. Wafle ryżowe Brazilian Barbecue to strzał w dziesiątkę, są pikantne a kompozycja smakowa idealnie wyważona. Mango Chutney są lekko słodkie i przypominają w swoim smaku kuchnię orientalną - indyjską. Niestety nie dla mnie ale wśród moich znajomych są tacy, którym ten słodko-pikantny smak przypadł bardziej do gustu. 


Nowa linia wafli to idealna przekąska do pracy, do filmu, do piwa, do grilla, na każdą okazję i w każdym momencie. Wygodne opakowanie zawiera 6 wafli. 
W skład wafli wchodzą: 
Mango ChutneyPełnoziarnisty ryz brązowy 34%, ryz biały 25%, grys kukurydziany 25%, olej rzepakowy, cukier, naturalne aromaty, sól, laktoza, dekstroza, kminek, czosnek, przyprawy i zioła (olej z selera), barwniki: ekstrakt z papryki, E160c. Zawiera mleko i produkt pochodne łącznie z laktozą. Może zawierać śladowe ilości glutenu. 
Brazilian Babrecue: Pełnoziarnisty ryz brązowy 34%, ryz biały 25%, grys kukurydziany 25%, olej rzepakowy, syrop glukozowy, dekstroza, sól, naturalne aromaty (w tym dymu wędzarniczego) cukier, maltodekstryna, pieprz cayenne, cebula, pomidor. Może zawierać śladowe ilości glutenu, selera oraz mleka, łacznie z laktozą.

Poniżej przepis na wafle z pomidorową salsą cruda.

  • Opakowanie wafli ryżowych Rizo&Go ( Brazilian  Barbecue lub Mango Chutney)
  • 2 duże pomidory
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka listków bazylii
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
Pomidory i cebulę posiekaj w drobną kostkę. Dodaj posiekany czosnek i bazylię. Skrop sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Podawaj z waflami ryżowymi. Smacznego!

Jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji na temat wafli odwiedź stronę GoodFood na FB.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ PRZEPIS

Copyright © 2016 Babeczka piecze , Blogger