Szukaj na tym blogu

Drukuj

3 kwietnia 2014

Pancakes z czekoladą i truskawkami

Puszyste, delikatne i przepyszne pancakes z czekoladą i truskawkami.


Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • 75g rozpuszczonego masła
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • szczypta soli*
Dodatkowo:
  • tabliczka ulubionej czekolady
  • kilka truskawek
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, truskawki pokrój na ćwiartki.

Mąkę z proszkiem do pieczenie przesiej do miski. Dodaj jajka, mleko, masło, cukier oraz sól. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut. Rozgrzej teflonową patelnię. Masło, które jest w cieście sprawia, że nie trzeba dodatkowo natłuszczać patelni, pancaksy nie będą przywierać. Ciasto wylej na patelnię, smaż na średnim do momentu aż placki będą rumiane na każdej stronie. Podawaj z roztopioną czekoladą i truskawkami. Smacznego!





*przepis pochodzi ze strony www.kwestiasmaku.com


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz