Puszyste, delikatne i przepyszne pancakes z czekoladą i truskawkami.
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1,5 szklanki mleka
- 75g rozpuszczonego masła
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki cukru pudru
- szczypta soli*
Dodatkowo:
- tabliczka ulubionej czekolady
- kilka truskawek
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, truskawki pokrój na ćwiartki.
Mąkę z proszkiem do pieczenie przesiej do miski. Dodaj jajka, mleko, masło, cukier oraz sól. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut. Rozgrzej teflonową patelnię. Masło, które jest w cieście sprawia, że nie trzeba dodatkowo natłuszczać patelni, pancaksy nie będą przywierać. Ciasto wylej na patelnię, smaż na średnim do momentu aż placki będą rumiane na każdej stronie. Podawaj z roztopioną czekoladą i truskawkami. Smacznego!
*przepis pochodzi ze strony www.kwestiasmaku.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz