Szukaj na tym blogu

Drukuj

24 września 2012

Sałatka a'la Cezar


Składniki:
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 kostki rosołowe
  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • 1mała czerwona cebula - pokrojona w cienkie piórka
  • 50g tartego żółtego sera
  • gotowa czosnkowa bagietka - przygotowane według instrukcji na opakowaniu
Na sos:
  • 50g drobno startego żółtego sera
  • 1 łyżka octu winnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • szczypta soli i pieprzu
Pierś z kurczaka lekko rozbij. Kostki rosołowe wymieszaj z oliwą. Powstałą masą natrzyj piersi z kurczaka. Na rozgrzanej patelni do grillowania (lub zwykłej) usmaż kurczaka do miękkości. Następnie pokrój w długie, cienkie paski. Sałatę umyj  i podrzyj na mniejsze kawałki. Ułóż sałatę na półmisku. Na sałacie umieść cebulę i tarty ser. Na wierzchu ułóż kurczaka i podzieloną na kawałki bagietkę. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszaj. Przed podaniem skrop sałatkę sosem. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz