17 listopada 2014

Brukselka z boczkiem i cebulką

Idealny dodatek do dania głównego.



Składniki:
  • opakowanie mrożonej brukselki lub ok 500g świeżej
  • 6 plasterków boczku
  • 2 szalotki, pokrojone w cienkie piórka
  • 3-4 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka klarowanego masła 
Brukselkę ugotuj w osolonej wodzie, tak aby była lekko twarda.

Na patelni rozgrzej masło. Dodaj boczek, cebulę i czosnek. Smaż całość przez około 5 minut. Następnie dodaj ugotowaną brukselkę. Smaż jeszcze przez 5 minut na średnim ogniu, ciągle mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ PRZEPIS

Copyright © 2016 Babeczka piecze , Blogger