4 kwietnia 2015

Babka wielkanocny zajaczek




Do przygotowania zajaczka potrzebujemy:

  1. 1/2 ciasta z przepisu na babke cytrynowa. Ciasto nalezy przelac do okraglej formy lub tortownicy i upiec.
  2.  Krem do dekoracji + wiorki kokosowe
  3. uszy wyciete z bialej kartki
Skladniki na krem do dekoracji:
  • 300 g smietankowego serka kanapkowego np.: almette
  • 100 g masla
  • 100 g cukru pudru
  • kropla olejku waniliowego
Maslo wymieszaj z cukrem pudrem. Dodak serek kremowy i olejek. Dokladnie wymieszaj.

Upieczona i wystudzona babke przekroj na pol. 
Wysmaruj polowki ciasta kremowym serkiem i sklej ze soba. 
Wytnij z wierzchu trojkat tak aby powstala glowa i tors zajaczka.
Z odcietego kawalka uformuj ogonek.
Calosc pokryj pozostalym kremem i oprosz wiorkami kokosowymi.
Na glowie umiesc uszy.


Dokladna isntrukcje wraz ze zdjeciami znajdziecie tutaj

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ PRZEPIS

Copyright © 2016 Babeczka piecze i gotuje , Blogger