9 sierpnia 2017

Lody brzoskwiniowo-nektarynkowe z mleczkiem kokosowym

Lody brzoskwiniowo-nektarynkowe można bardzo szybko przyrządzić w domu. I nie potrzebujesz do tego wielu składników. Wystarczy zamrozić pokrojone w drobne kawałki owoce, a następnego zblendować je z dodatkiem mleczka kokosowego. Jeżeli okażą się za mało słodkie, można dosłodzić cukrem pudrem. Najlepiej użyć miękkich i dojrzałych owoców, wtedy nie trzeba dosładzać.



Składniki:

  • 500 g brzoskwiń i nektarynek (pół na pół)
  • 1/3 szklanki mleczka kokosowego
  • cukier (opcjonalnie)
Owoce umyj, wyjmij pestki i obierz ze skórki. Pokrój na mniejsze kawałki, takie które można będzie łatwo zblendować po zamrożeniu. Pokrojone owoce zamroź.

Umieść owoce w blenderze kielichowym, zblenduj na gładką masę. Dodaj mleczko kokosowe,  blednuj przez kilka sekund.

Gotowe lody przełóż do plastikowego pojemnika. Jedź kiedy masz ochotę. Smacznego!

2 komentarze:

DRUKUJ PRZEPIS

Copyright © 2016 Babeczka piecze , Blogger